ФАКУЛТЕТ ЗА БИОТЕХНИЧКИ НАУКИ - БИТОЛАПлан за настава2018/2019 Проф. д-р Љупче КочовскиАНАТОМИЈА СО ФИЗИОЛОГИЈА НА ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИМИКРОСТРУКТУРНИ АНАЛИЗИ НА ХРАНАТАЗАКОНСКА ЛЕГИСЛАТИВА ЗА КВАЛИТЕТ И БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА Проф. д-р Живко ЈанкулоскиПлан за настава за академската 2018/2019 кај Проф.д-р Живко Јанкулоски Проф. д-р Стефче ПресилскиЖивинарствоСиренарство и масларствоТехнологија на млеко и млечни производиСвињарство Проф. д-р Вангелица Јовановска Техника и технологија на ладење и греење – КБХ Техника и технологија на ладење и греење – ТАПТехника и технологија на ладење и греење – ЗООТехника и технологија на ладење и греење – АМ Проф. д-р Џулијана ТомовскаДодатоци во прехранбените производиХемијаХемиска безбедност на храната Вонд. Проф. д-р Гордана ДимитровскаПроизводство и познавање на млеко Вонд. Проф. д-р Мила АрапчеваБИОХЕМИЈАБИОЛОГИЈАСТАБИЛИЗАЦИЈА И СТАНДАРДИЗАЦИЈА НА АГРОПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ Вонд. Проф. д-р КАтерина Бојковска Вонд. Проф. д-р Николче ЈанкуловскиЕкономика на агрокомплексотМенаџмент на квалитетотПретпримеништво и бизнисСметководство Вон. проф. д-р Дијана Блажековиќ - ДимовскаПРЕРАБОТКА НА РИБИ РИБАРСТВО Вон. проф. д-р Елена ЈошевскаОбработка на месоПреработка на месоТехнологија на месо и месни производиТрадиционални производи од анимално потекло Доц.д-р Весна Карапетковска ХристоваГОВЕДАРСТВООВЧАРСТВО И КОЗАРСТВОСПОРЕДНИ ПРОИЗВОДИ ОД АНИМАЛНО ПОТЕКЛОПРОИЗВОДСТВО НА СУРОВИНИ ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО Доц. д-р Весна Продановска - ПопоскаАнглиски јазик 1 – АМАнглиски јазик 1 – ТАПАнглиски јазик 1 – ЗООАнглиски јазик 1 – КБХ Доц.д-р Билјана ТрајковскаХИГИЕНА И ЗДРАВЈЕХИГИЕНА, КОНТРОЛА И НАДЗОР НА ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИЗООХИГИЕНА И ЗДРАВЈЕКонтакт Ул.„Партизанска“б.б - Битола Република Македонија +389 47 238 276 +389 47 226 220 info@fbn.uklo.edu.mkКорисни линкови Министерство за образование и наука Универзитет „ Св.Климент Охридски“ - Битола Комисија за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер Facebook Youtube Facebook